Actueel

3 manieren om Mentimeter in te zetten

10-06-2021 2 minutenJaleesa Goedhoop

Wil je online interactie met je publiek creëren, dan is Mentimeter een perfect hulpmiddel. Het is een online polling- en presentatietool waarmee je reacties ophaalt bij de deelnemers van je meeting. Zo kun je vragen en stellingen voorleggen, waar de deelnemers anoniem op kunnen reageren via hun telefoon of laptop. De uitslag is direct zichtbaar, waardoor je hier meteen op kunt inspelen. Maar waar kun je Mentimeter zoal voor inzetten? In deze blog lichten we drie manieren uit voor het gebruiken van Mentimeter tijdens jouw (online) meeting.

Met behulp van Mentimeter inchecken aan het begin van de meeting

We schreven al eerder een blog over het belang van een check-in aan het begin van een online vergadering. Met een check-in moedig je alle deelnemers aan om vanaf het begin van de meeting actief deel te nemen en betrokken te zijn. Vraag bijvoorbeeld naar hoe mensen in de meeting zitten, hoe het weekend was of waarom je aanwezig bent bij deze meeting. En een tip: Mentimeter geeft de mogelijkheid om gifjes toe te voegen aan de opties. Hiermee kun je mensen bijvoorbeeld laten stemmen op hoe zij zich voelen op dat moment.

mentimeter

 

Informatie ophalen via Mentimeter

In Mentimeter kun je ook open vragen stellen. Deelnemers kunnen vervolgens antwoorden met een woord of een zin. Ben je op zoek naar steekwoorden? Kies dan voor een woordwolk waarin je snel duidelijk krijgt wat je deelnemers bijvoorbeeld van de meeting vonden of waar zij aan moeten denken bij een bepaald thema. Ben je op zoek naar meer inhoudelijke input? Kies er dan voor om mensen met zinnen te laten reageren, bijvoorbeeld op de vraag ‘Hoe ervaar jij de samenwerking tussen de afdelingen?’ of ‘Welke actie ga jij morgen uitvoeren naar aanleiding van deze meeting?’

Na de meeting kun je een pdf downloaden met daarop alle ingestuurde antwoorden. Zo hoef je niet alle deelnemers individueel af te gaan voor een antwoord, maar haal je gemakkelijk en snel veel informatie op.

mentimeter

 

Stemmen met Mentimeter

Een derde manier om Mentimeter in te zetten is door het te gebruiken als stemtool. Laat deelnemers stemmen op welke optie hun voorkeur heeft, op hun favoriete ontwerp voor een poster of welk thema besproken moet worden tijdens de vergadering. Tijdens het stemmen wordt de huidige score steeds ge-update, waardoor je mensen betrokken houdt en het stemmen transparant gebeurt.

mentimeter

Zoals je leest, creëer je met een simpele en gebruiksvriendelijke tool als Mentimeter gemakkelijk meer actie en dynamiek in je online meetings, of het nu gaat om een vergadering, weekstart of webinar.

Contact

Wil je meer weten over wat Morgens voor jou kan betekenen bij het ondersteunen van de organisatie van online bijeenkomsten? Neem dan contact op met Mathijs Kelder of Jaleesa Goedhoop.