Actueel

Digitaal samenwerken? Deel jouw kaart

30-04-2021 2 minutenJaleesa Goedhoop

Als je in een nieuw team aan de slag gaat, bespreken jullie dan eerst hoe je het beste met elkaar samenwerkt? Weet je dan waar jouw teamleden goed in zijn, of waar ze juist hulp bij kunnen gebruiken? Vaak zijn dit zaken waar je achter komt als je wat langer met elkaar samenwerkt. Maar hoe fijn zou het zijn als je dat vanaf het begin al weet!

In een goede samenwerking weet je elkaar te vinden

Samenwerken gaat over elkaar vertrouwen, over verantwoordelijkheid nemen en elkaar kunnen aanspreken, of je nu samen op kantoor bent of vanaf je thuiswerkplek samenwerkt. Het gaat ook over elkaar weten te vinden. Het mooie is, dat ontstaat juist door met elkaar samen te werken! Alleen kan het best een tijdje duren voordat je weet waar iemand echt goed in is of blij van wordt. Hoe fijn zou het zijn om dat vanaf het begin van je samenwerking al in kaart te brengen? Wat hierbij kan helpen is het inzetten van de werkvorm ‘Samenwerkingsansichtkaarten’.

Stuur een kaart naar je team

De naam zegt het eigenlijk al: In deze werkvorm beantwoordt iedereen in het team op een ansichtkaart enkele vragen die betrekking hebben op de samenwerking. Voorbeelden zijn: ‘Waar ben je goed in?’, ‘En waar kun je hulp bij gebruiken?’. Door dat te delen met je team, zie je direct verbindingen ontstaan! Want wist jij veel dat jouw collega precies datgene kan bieden waar jij regelmatig behoefte aan hebt? Maar dat weet je dus wel na het toepassen van deze werkvorm. Je kunt deze werkvorm met elkaar doen op kantoor, maar ook tijdens een online sessie, door gebruik te maken van Mural. Het voordeel daarvan is dat je alle ansichtkaarten direct digitaal en overzichtelijk bij elkaar hebt, zodat iedereen de skills van de andere teamleden kan bekijken.

Contact

Wil je meer weten over wat Morgens voor jou kan betekenen bij het ondersteunen van de organisatie van online bijeenkomsten? Neem dan contact op met Mathijs Kelder of Jaleesa Goedhoop.