Actueel

Een grote bijeenkomst faciliteren vanuit huis? Het kan!

01-03-2021 2 minutenJaleesa Goedhoop

Het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op en de kans is groot dat dit artikel vanaf een thuiswerkplek wordt gelezen. We zitten in een langere lockdown dan verwacht en blijven de komende periode thuis en digitaal werken. Veel fysieke bijeenkomsten moeten door de coronamaatregelen digitaal plaatsvinden en steeds meer organisaties realiseren zich dat dit geen tijdelijk fenomeen is.

De uitdaging van online faciliteren

Op het gebied van online werken is er het afgelopen jaar al een hoop veranderd. We werken veelvuldig met diverse vergadertools, horen minder vaak ‘je microfoon staat nog uit’ en vinden onze weg in het ‘nieuwe normaal’. Toch zijn deze online bijeenkomsten niet altijd even succesvol. Grote groepen waarbij mensen door elkaar praten, deelnemers die stiekem hun mail checken: het is een herkenbaar beeld.

Bij Morgens merkten we dat steeds meer organisaties ons inschakelen voor het begeleiden van digitale sessies. Van het begeleiden van een kick-off tot het digitaliseren van scholingen en het organiseren van webinars. Daarom hebben we eind vorig jaar een nieuwe spin-off van Morgens in de markt gezet: Morgens Online Meetings.

Morgens Online Meetings

Met Morgens Online Meetings willen we nóg meer online bijeenkomsten succesvol maken én onze klanten ondersteunen bij de transitie naar digitaal werken. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ook post-corona niet meer zal verdwijnen. Veel organisaties hebben namelijk de ambitie om deze manier van werken verder te ontwikkelen en hun medewerkers hierin te faciliteren. Maar waar begin je en hoe doe je dat? Met Morgens Online Meetings ondersteunen we organisaties bij deze ontwikkeling.

Onze aanpak bij het organiseren van online meetings

Wanneer we een online bijeenkomst mogen begeleiden, bespreken we wat de wensen en behoeften zijn per programmaonderdeel. Wat is het doel van de bijeenkomst? Wie zijn de deelnemers? Dit vertalen we naar een plan op maat, met passende én creatieve werkvormen die interactie mogelijk maken. Hierbij maken we gebruik van betrouwbare technische tools waardoor de sessie soepel verloopt. Door onze aanpak ervaren deelnemers dat digitaal werken leuk en effectief kan zijn, én energie kan geven. Online meetings blijven. Laten we ze samen beter maken!

Wil je meer weten?

Neem contact op met Mathijs Kelder of Jaleesa Goedhoop via onlinemeetings@morgens.nl of 071 3313 640. Of kijk op online-meetings.nl.