Actueel

Het einde van corona: thuis, op kantoor of hybride werken?

24-06-2021 2 minutenJaleesa Goedhoop

Na meer dan een jaar vanuit huis gewerkt te hebben, komt langzaam het einde van de coronapandemie in zicht. Bij steeds meer organisaties wordt de discussie gevoerd: gaan we zo snel mogelijk weer terug naar hoe we voor corona werkten of gaat er toch blijvend iets veranderen? Gaan we weer ‘gewoon’ vijf dagen per week naar kantoor of gaan we voor het work from anywhere-principe? Of wordt het een mix van beide en gaan we hybride werken?

Deze zomer vertellen we je in een aantal blogs meer over hybride werken: Wat is het? Hoe werkt het? Waar moet je op letten? Hoe doen wij dit bij Morgens? En hoe bevalt dat? Ook zullen we kijken naar hoe hybride werken eruitziet bij participatie in de gemeente, in de zorg en in het onderwijs. In deze blog nemen we je mee in onze plannen voor de nieuwe Morgens way of working.

De nieuwe Morgens way of working

Het grootste gedeelte van de werkgevers, bijna 60%, lijkt te kiezen voor een mix van op kantoor en thuiswerken als nieuwe norm. Slecht één vijfde van de werkgevers lijkt na corona terug te keren naar volledig werken op kantoor. Ook bij Morgens hebben we de afgelopen maanden deze discussie gevoerd. Er is gesproken over de functie van het kantoor, over de vele reiskilometers die we met alle collega’s voor corona maakten, maar ook over de plenaire bijeenkomsten en sessies bij de klant.

Stappen naar een duurzame toekomst

Ondanks alle uitdagingen die het afgelopen jaar met zich meebracht, zien we bij Morgens ook een grote kans. Een kans om duurzame stappen naar de toekomst te zetten. Zo betekent minder naar de klant en kantoor ook minder CO2 uitstoten, wat een mooie stap is in de richting van ons doel om in 2025 CO2 neutraal te zijn. Daarnaast helpt meer thuiswerken ook om tot een nog betere werk-privé balans te komen.

Na corona hybride werken bij Morgens

Concreet betekent dit voor ons dat we streven naar twee dagen per week vanuit huis werken, en de rest van de week bij de klant of op kantoor. Onze ‘Morgensdagen’ – een dag per zes weken waarop we met alle collega’s fysiek bij elkaar kwamen – worden afwisselend fysiek en digitaal. Want als we één ding hebben geleerd van het begeleiden van alle online meetings de afgelopen maanden, is het wel dat grote digitale bijeenkomsten ook zeker effectief, creatief en interactief kunnen zijn.

Online of toch liever fysiek?

Zijn jullie er nog niet uit hoe jullie het werken na corona gaan inrichten? Morgens Online Meetings denkt graag met jullie mee! Aan de hand van alle ervaring die we hebben opgedaan met het ondersteunen van online meetings kunnen we met je meedenken over welke bijeenkomsten er minstens net zo goed online kunnen blijven en wat je beter weer fysiek kunt organiseren. Zo kan ook jouw organisatie de kansen uit corona omzetten in duurzame stappen voor de toekomst.

Contact

Wil je meer weten over wat Morgens voor jou kan betekenen bij het ondersteunen van de organisatie van online bijeenkomsten? Neem dan contact op met Mathijs Kelder of Jaleesa Goedhoop.