Actueel

Jouw organisatie op de voorpagina van een magazine?

23-04-2021 2 minutenJaleesa Goedhoop

Visualiseer de toekomst van je organisatie met de werkvorm ‘Coverstory Canvas’

Stel je eens voor: jouw organisatie op de voorkant van een magazine! Een grote foto van het team en jullie product met een mooie, pakkende kop erboven. Wow, jullie hebben écht iets gaafs met elkaar bereikt. Maar waarom staan jullie op de cover?

Nadenken over de toekomst van de organisatie of het team is vaak lastig. Want waar begin je? Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen: ‘Wat is de meest geweldige toekomst die je voor jouw organisatie en team ziet? Wat doen jullie? Hoe groot is de organisatie en wat hebben jullie met elkaar bereikt? Wat is onze missie en visie?’

Een mooie manier om te brainstormen over het toekomstbeeld van je organisatie is aan de hand van de ‘Coverstory Canvas’.

Innoverend denken met de werkvorm ‘Coverstory Canvas’

Het Coverstory Canvas is gemaakt door David Sibbet van de Grove International. Het is een praktisch hulpmiddel bij het visualiseren van het droombeeld van je organisatie en helpt om verder te denken dan het bekende. Hiernaast is het een leuke én creatieve manier om het droombeeld met elkaar te ontdekken. Het helpt om uit de context van vandaag te stappen en te dromen over een mogelijke toekomst.

Door als team samen te komen en de discussie te voeren over de cover van het magazine, de headlines en het interview ontdek je met elkaar welke droombeelden er zijn. Het helpt bij het projecteren van de toekomst, het vormgeven van een gezamenlijk streven en het formuleren van een visie. Het gebruik van een coverstory maakt het toekomstbeeld visueel en tastbaar. Maak het inspirerend en groots, waarom zouden jullie anders op de cover van een magazine staan?
De werkvorm Coverstory Canvas kun je ook heel goed online inzetten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de tool Mural.

Hoe werkt het?

Wil je weten welke stappen je met elkaar moet doorlopen en hoe je de coverstory online kunt inzetten? Lees dan onze whitepaper ‘4 succesvolle Morgens Online Meetings werkvormen’. Daarin nemen we je graag mee in onze werkwijze en geven we een aantal tips voor goede en leuke digitale werkvormen, zoals de check-in en 1-2-4-all.

Waar wacht je nog op? Stap met elkaar in de tijdmachine!

4 succesvolle Morgens Online Meetings werkvormen

Contact

Wil je meer weten over wat Morgens voor jou kan betekenen bij het ondersteunen van de organisatie van online bijeenkomsten? Neem dan contact op met Mathijs Kelder of Jaleesa Goedhoop.