Actueel

Maak kennis met Online Meeting Maestro Frederique

21-05-2021 3 minutenJaleesa Goedhoop

Voor het succesvol faciliteren van online bijeenkomsten en digitale vergaderingen maken we gebruik van verschillende ‘Online Meeting Maestro’s’. Een van hen is Frederique van der Vlugt. Eind november 2020 is zij aan de slag gegaan bij Morgens. Frederique studeert Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en woont in Den Haag. In dit interview stellen we haar graag aan je voor:

 

Hoe ben je bij Morgens terechtgekomen?

“Eind november was ik op zoek naar een bijbaan. Aangezien ik al wat verder in mijn studie ben, vond ik het belangrijk dat het een baan was die iets zou toevoegen. Bijvoorbeeld een functie waarin ik gebruik kon maken van bepaalde skills, maar het liefst een bijbaan die kon bijdragen aan mijn studierichting: bestuurskunde.

Mijn vriend was ondertussen ook voor mij aan het zoeken en kwam zo bij Morgens terecht. Een bedrijf dat super goed bij mij aansloot, gericht op de publieke sector en consultancy. Aangezien ik bestuurskunde studeer klonk het als muziek in de oren. Wat ik vooral leuk vond is dat ik mocht meehelpen aan de veranderding van fysieke meetings die van online meetings.”

Hoe is je ervaring als Online Meeting Maestro tot nu toe?

“De eerste maanden zijn mij ontzettend goed bevallen. Ik kreeg veel verantwoordelijkheden, maar kon daarnaast altijd overleggen met mijn mede maestro’s en met de consultants. Het allerfijnste vind ik dan ook de open houding van Morgens en iedereen die er werkt. Het geeft mij een inkijk in een organisatie die ik anders als student niet zo zou meekrijgen. Men vindt elkaars mening belangrijk, ook die van een student. Dat maakt het werken leuk en vernieuwend. Ook al ben je werkstudent, je voelt je nog steeds erg betrokken bij de gehele organisatie.

Mijn ervaringen met online meetings zijn eigenlijk altijd erg positief geweest! We krijgen veel enthousiaste reacties van iedereen en men is erg dankbaar. De afwisseling maakt het vooral interessant. Geen sessie is hetzelfde. Een sessie kan twee uur duren, maar soms ook een hele dag. Er kan 100 man aanwezig zijn, of juist een kleine groep. Vaak zijn sprekers of klanten toch een beetje zenuwachtig, wat natuurlijk logisch is. Online meetings blijven toch nieuw. Wat als het internet uitvalt? En wat als deelnemers de meeting niet inkomen? Het geeft mij veel voldoening om deze zorgen weg te nemen bij mensen, zodat zij zich volledig kunnen storten op hun verhaal. De dankbaarheid van onze klanten geeft mij dan ook heel veel energie.”

Krijg je wel eens reacties op de online bijeenkomsten die je faciliteert?

“Jazeker! En die zijn heel positief. Ik vind het vooral erg fijn om te horen als we klanten rust hebben kunnen geven. Daar doen we het immers voor. Als ik reacties krijg als: “ik kon alles helemaal loslaten rondom de hosting”, word ik toch erg blij. Maar bijvoorbeeld ook als klanten ons via de website hebben gevonden en daarna ons ook aanbevelen aan collega’s. Mensen zijn vaak verbaasd over hoe prettig het is om het online allemaal strak geregeld te hebben, en vergeten soms wat er allemaal bij komt kijken. Dan is het fijn om alles samen te hebben doorgelopen zodat we niks vergeten en alles soepel gaat!”

Wat vind je leuk aan online meetings?

“Het allerleukst aan online meetings vind ik, dat je mensen blijft verbazen. Je kan er zo ontzettend veel mee. Het kan weldegelijk interactief zijn en energie geven. Er zijn talloze werkvormen en manieren om online informatie te ontvangen en over te brengen. Het blijft leuk om mensen zo enthousiast en tevreden te zien na een online sessie, en vooral als ze het zelf helemaal niet hadden verwacht!”

Contact

Lees je dit en krijg het spontaan benauwd van het idee dat je af en toe online zult blijven vergaderen? Of kosten je digitale afspraken je nog steeds meer energie dan ze opleveren? Neem dan vooral eens contact met ons op! We vertellen je graag meer over onze ervaringen en mogelijkheden om jouw online meeting dynamischer en interactiever te maken.