Actueel

Maak kennis met Online Meeting Maestro Myrthe

05-03-2021 2 minutenJaleesa Goedhoop

Voor het succesvol faciliteren van online bijeenkomsten en digitale vergaderingen maken we gebruik van verschillende ‘Online Meeting Maestro’s’. Een van hen is Myrthe Bosman. Zij is 23 jaar en werkt sinds november bij Morgens als Online Meeting Maestro. Ze woont in Utrecht en studeert  Management Consulting aan de VU. In dit interview stellen we haar graag aan je voor:

 

Hoe ben je bij Morgens terechtgekomen?

“Afgelopen september ben ik begonnen aan de master Management Consulting aan de VU. Ik wilde hiernaast graag een leuke bijbaan en via via kwam ik op LinkedIn bij de vacature voor Online Meeting Maestro bij Morgens Online Meetings terecht. Een baan die je vóór corona niet zomaar had bedacht. Als Maestro ondersteun ik namelijk organisaties bij hun online bijeenkomsten.

Wat doe je eigenlijk als Online Meeting Maestro?

“Iedere opdracht als Maestro ziet er anders uit. Bij de ene bijeenkomst ben ik er alleen om technische ondersteuning te bieden en bij de andere denk ik ook mee in de voorbereiding en de uitwerking van de plannen voor de meeting. Sommige meetings zijn met tien man, andere met meer dan honderd. Tijdens sommige meetings krijg ik allerhande vragen van deelnemers over hoe Zoom werkt en waar de mute knop eigenlijk zit, terwijl ik bij andere meetings deelnemers meeneem in digitale brainstorm omgevingen.

Deze variatie is wat de functie van Maestro zo leuk maakt. Daarnaast vind ik het erg leuk om bij allerlei verschillende organisaties een kijkje in de keuken te nemen. Ook vind ik het erg interessant om met de consultants van Morgens mee te kijken en zo een goede indruk te krijgen van wat consultancy nou eigenlijk inhoudt. Deze inkijkjes in hoe organisaties werken en veranderen brengen mijn interesses in organisaties en het advies vak mooi samen. Dit helpt ook gelijk in het nadenken over bij wat voor organisatie ik na mijn studie zou willen werken.

Met welke online programma’s werk je het liefst?

“Voor online bijeenkomsten is Zoom mijn favoriet. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je kunt het ook simpel houden. Het is toegankelijk voor iedereen, je kunt grote aantallen deelnemers hebben en door opties zoals de poll kun je het ook zonder externe programma’s makkelijk interactief gebruiken. Daarnaast vind ik Mural een erg leuk platform om mee te werken. Mural is een online whiteboard omgeving waarin je met meerdere deelnemers kan samenwerken. Het brengt veel meer dynamiek in je meeting en de mogelijkheden zijn enorm: van een simpele, eenmalige brainstorm tot het bijhouden van verschillende fasen in een verandertraject.”

Wat als we straks niet meer digitaal hoeven te vergaderen?

“Ik denk dat online meetings niet meer zullen verdwijnen. Ook niet wanneer de wereld weer ‘normaler’ wordt. Natuurlijk zullen we weer meer op kantoor gaan werken en hopelijk kan je weer gewoon bij collega’s langslopen in plaats van dat je elkaar online moet opzoeken. Toch heeft online afspreken voordelen die zullen blijven. Denk bijvoorbeeld eens aan alle reistijd die je bespaard blijft.”

Contact

Lees je dit en krijg je het spontaan benauwd van het idee dat je af en toe online zult blijven vergaderen? Of kosten je digitale afspraken je nog steeds meer energie dan ze opleveren? Neem dan vooral eens contact met ons op! We vertellen je graag meer over onze ervaringen en mogelijkheden om jouw online meeting dynamischer en interactiever te maken.