Actueel

Vergeet je de check-in niet?

13-04-2021 2 minutenJaleesa Goedhoop

Tips voor een inspirerende start van je digitale vergadering

 

Iedereen herkent het: je gaat van de ene naar de andere digitale vergadering. Een snelle blik op het scherm: zijn we compleet? Zo ja, dan kunnen we meteen van start met de agenda. Iedereen is aanwezig. Maar… is iedereen er ook écht bij?

Ons werk speelt zich tegenwoordig voornamelijk digitaal af en onze dagen zijn gevuld met digitale vergaderingen. Betrap je deelnemers er soms op dat ze stiekem nog met iets anders bezig zijn? Of ben je zelf eerst nog bezig met het verwerken van je vorige vergadering waardoor je wat stiller bent? Neem dan eens goed onder de loep hoe je een digitale vergadering begint. Want je wilt natuurlijk dat iedereen écht aanwezig is en zich focust op het doel van de sessie.

Om dit te bereiken kun je de vergadering beginnen met een check-in: een eenvoudige, maar krachtige manier om een bijeenkomst te beginnen. Een check-in is bedoeld om iedereen aan te moedigen om vanaf het begin actief deel te nemen en betrokken te zijn bij de bijeenkomst. Stel bijvoorbeeld een vraag die iets in beweging brengt, zoals ‘Welk nummer weerspiegelt jouw humeur vandaag?’ of ‘Wat maakt dat je ja hebt gezegd op de uitnodiging voor vandaag?’. Door het stellen van dit soort vragen creëer je ruimte om even te landen en om ‘in te checken’ bij de vergadering. Ook ontstaat er de ruimte om ieders stem te horen.

check in

4 succesvolle Morgens Online Meetings werkvormen

In de whitepaper ‘4 succesvolle Morgens Online Meetings werkvormen’ nemen we je graag mee in onze werkwijze en geven we een aantal tips voor goede digitale werkvormen, waaronder de digitale check-in. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat het anders kan. Interactie is daarbij het toverwoord. Van saaie digitale vergaderingen willen we bij Morgens Online Meetings niks weten.

Iets voor jou? Download de whitepaper ‘4 succesvolle Morgens Online Meetings werkvormen’.

4 succesvolle Morgens Online Meetings werkvormen