Actueel

Zo betrek je iedereen bij jouw online vergadering

20-04-2021 2 minutenJaleesa Goedhoop

Een online vergadering organiseren met veel deelnemers waarin iedereen ook daadwerkelijk meedoet is niet eenvoudig. Elke keer komen de usual suspects aan het woord, maar waar blijft de rest? Het is makkelijk voor hen om, al dan niet gewenst, naar de achtergrond te verdwijnen. Deelnemers die niet zo spraakzaam zijn, of snel zijn afgeleid haken gemakkelijk af. Zet je camera uit en je bent weg. Hoe zorg je ervoor voor dat iedereen betrokken blijft en actief deelneemt?

Dit is een van de grootste uitdagingen waar wij tegenaan lopen bij het organiseren van een online bijeenkomst: ervoor zorgen dat iedereen betrokken is. Zeker met grotere groepen deelnemers is het niet makkelijk om iedereen te bereiken. De één is nog even een mailtje aan het aftypen, de ander bekijkt een appje dat binnenkomt. Stiekem ondertussen doorwerken om die ene deadline te halen, of even lekker schoenen kijken op Zalando. Afleiding komt van alle kanten. En wat als een deelnemer wel iets wil inbrengen, maar overstemd wordt door de luidruchtige types? Die ene introvert met dat briljante idee wordt zo volledig ondergesneeuwd, en dat is natuurlijk zonde. Een gemiste kans.

Iedereen op een veilige manier betrekken bij online vergaderingen

Morgens Online Meetings heeft als doel digitale samenwerking tot een blijvend alternatief te maken voor fysieke samenwerking. Daarvoor is het essentieel dat we iedereen op een veilige manier betrekken in onze meetings. En het kan! Dat bewijzen de meetings bij overheden, ziekenhuizen en rechtbanken die we de afgelopen maanden hebben gefaciliteerd. Een van de manieren die we hanteren om iedereen te betrekken bij online bijeenkomsten is de werkvorm ‘1-2-4-all’.

1-2-4-all

Gestructureerd vergaderen met 1-2-4-all

Deze werkvorm biedt de mogelijkheid om ook in grotere groepen te zorgen dat iedereen inbreng heeft, dankzij de structuur die het biedt. Wil je weten wat 1-2-4-all nou precies inhoudt en hoe je het kunt inzetten tijdens online vergaderingen, lees dan onze whitepaper ‘4 succesvolle Morgens Online Meetings werkvormen’. Daarin nemen we je graag mee in onze werkwijze en geven we een aantal tips voor goede en leuke digitale werkvormen. Van saaie digitale vergaderingen willen we bij Morgens Online Meetings namelijk niks weten.

4 succesvolle Morgens Online Meetings werkvormen

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met Mathijs Kelder of Jaleesa Goedhoop.