Onze werkwijze

Begeleiding van online meetings

Morgens Online Meetings is een initiatief van Morgens. Wij begeleiden organisaties bij diverse online meetings. Van digitale dag- en weekstarts, tot trainingen, strategiesessies en webinars. Kleine groepen tot 10 deelnemers of grote bijeenkomsten tot 200 deelnemers. Volledig digitaal of hybride. Morgens Online Meetings helpt!

De aanpak van Morgens Online Meetings

Online meetings soepel laten verlopen? Daar zijn wij goed in. Onze kennis en ervaring hebben we omgezet in een aantal uitgangspunten om online meetings succesvol én leuk te maken.

Klik op de video om te zien wat onze werkwijze is.

Onze tools

We maken gebruik van diverse programma’s zoals Zoom, MS Teams of Webex. Daarnaast maken we veelvuldig gebruik van creatieve tools om de meeting zo interactief mogelijk te maken. Een voorbeeld is Mural, een online whiteboard. Mural gebruiken we bijvoorbeeld om visueel met elkaar samen te werken. Een andere tool die we veel inzetten is Mentimeter. Met Mentimeter zetten we vragen, polls of quizzen in waarbij deelnemers met hun smartphone, tablet of pc antwoord geven. Door de inzet van deze tools zorgen we ervoor dat onze meetings interactief zijn én energie geven.

Voor de online meeting

Aan de voorkant denken we graag mee over de opzet van de bijeenkomst en stellen we vast wat de wensen en behoeften zijn per programmaonderdeel. Wie zijn de deelnemers en wat is het doel? Hoe zorgen we voor maximale betrokkenheid en welke tools zetten we daarvoor in en hoe maken we het spannend en leuk zodat de energielevels hoog blijven? Vervolgens bespreekt een consultant van Morgens deze punten in een voorgesprek. Op basis hiervan maken we samen met de opdrachtgever een plan op maat. Onze Online Meeting Maestro’s gaat hier verder mee aan de slag. We zorgen voor een uitgebreid draaiboek, een briefing met de betrokkenen en de inrichting van de juiste tools.

Tijdens de online meeting

Tijdens de bijeenkomst zijn onze Online Meeting Maestro’s verantwoordelijk voor de technische ondersteuning. Onze Maestro’s zijn communicatief vaardige en enthousiaste studenten met affiniteit met digitale tools. Hierdoor zijn zij perfect in staat om de voorzitter te ondersteunen en deelnemers te woord te staan. Door het uitvoeren van polls, indelen van break-outrooms en de inzet van andere tooling, ontzorgen zij de voorzitter en sprekers.

Na de online meeting

Het zit erop, maar nog niet helemaal! Na de online meeting leveren we de technische rapportages en verslaglegging aan. Eventueel ondersteunen we bij het versturen van evaluatieformulieren en opvolging naar de deelnemers.

Contact

Wil je meer weten over wat Morgens voor jou kan betekenen bij het ondersteunen van de organisatie van online bijeenkomsten? Neem dan contact op met Mathijs Kelder of Jaleesa Goedhoop.